Posts tagged Java Basic

Java Classes and Methods

0

Classes and Methods

50) Which are keywords in Java?

a) NULL

b) sizeof

c) friend

d) extends

e) synchronized

Ans : d and e

hudihudi.com

51) When must the main class and the file name coincide?

Ans :When class is declared public.

52) What are different modifiers?

Ans : public, private, protected, default, static, trancient, volatile, final, abstract.

53) What are access modifiers?

Ans : public, private, protected, default.

hudihudi.com

54) What is meant by “Passing by value” and ” Passing by reference”?

Ans : objects – pass by reference

Methods – pass by value

55) Is a class a subclass of itself?

Ans : A class is a subclass itself.

hudihudi.com

56) What modifiers may be used with top-level class?

Ans : public, abstract, final.

57) What is an example of polymorphism?

Inner class

Anonymous classes

Method overloading

Method overriding

Ans : c

Ref Link contributor : http://www.hudihudi.com/placement/java/java24.htm

Permanent link to Java Tutorials / Java Interview Questions: http://www.freshersinterviewquestions.com/java-classes-and-methods-2

Classes and Methods

0

Classes and Methods

34) A constructor is automatically called when an object is instantiated

a. true

b. false

Ans: a.

hudihudi.com

35) When may a constructor be called without specifying arguments?

a. When the default constructor is not called

b. When the name of the constructor differs from that of the class

c. When there are no constructors for the class

Ans: c.

36) Each class in java can have a finalize method

a. true

b.false

Ans: a.    hudihudi.com

37) When an object is referenced, does this mean that it has been identified by the finalizer method for garbage collection?

a.yes

b.no

Ans: b.

hudihudi.com

38) Because finalize () belongs to the java.lang.Object class, it is present in all ___.

a.objects

b.classes

c.methods

Ans: b.

hudihudi.com

39) Identify the true statements about finalization.

a.A class may have only one finalize method

b.Finalizers are mostly used with simple classes

c.Finalizer overloading is not allowed

Ans: a,c.

hudihudi.com

40) When you write finalize() method for your class, you are overriding a finalizer

inherited from a super class.

a.true

b.false

Ans: a.

Ref Link contributor : http://www.hudihudi.com/placement/java/java22.htm

Permanent link to Java Tutorials / Java Interview Questions:http://www.freshersinterviewquestions.com/classes-and-methods/

Go to Top