Java Interview:
Data types, variables and Arrays

8) How do you declare an array?
Ans: Array variable indicates the type of object that the array holds.
Ex: int arr[];

9) Java supports multidimensional arrays.
a)True
b)False
Ans: a.

10) An array of arrays can be created.
a)True
b)False
Ans: a.

11) What is a string?
Ans: A combination of characters is called as string.
12) Strings are instances of the class String.
a)True
b)False
Ans: a.

13) When a string literal is used in the program, Java automatically
creates instances of the string class.
a)True
b)False
Ans: a.

14) Which operator is to create and concatenate string?
Ans: Addition operator(+).
15) Which of the following declare an array of string objects?
String[ ] s;
String [ ]s:
String[ s]:
String s[ ]:
Ans : a, b and d

Ref Link contributor : http://www.hudihudi.com/placement/java/java4.htm

Permanent link to Java Tutorials : http://www.freshersinterviewquestions.com/java-tutorials-java-placement-questions/